Srbija

24.09.2024. 13:19

Beta/Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Dve trećine bazena nije izdavalo fiskalne račune, Poreska privremeno zatvorila 19 objekata

Foto: Pixabay

Srbija

24.09.2024. 13:19

Oko dve trećine bazena u Srbiji nije izdavalo fiskalne račune, zbog čega je Poreska uprava privremeno zatvorila 19 rekreativnih objekata. 

Poreska je kontrolu obavljala na širem području Beograda, Novog Sada, Niša, Kraljeva, Jagodine i drugih gradova, a utvrđeno je da od 29 obavljenih kontrola, u 19 slučajeva nije poštovano izdavanje fiskalnih računa.

Shodno tome, Poreska uprava je datim objektima odredila privremeno zatvaranje i pozvala bazene da poštuju zakonske propise kako bi izbegli sankcije, prenosi Beta.

Podsećamo, Poreska je ovog meseca vršila i kontrolu frizerskih i kozmetičkih  salona, kada je mera privremene zabrane obavljanja delatnosti izrečena u 54,42 odsto slučajeva, to jest kod 54 poreska obveznika.

Gledajući širu sliku, tokom ove godine, ukupno je izvršeno je 99 kontrola evidentiranja prometa preko elektronskih fiskalnih uređaja kod poreskih obveznika koji se bave delatnošću frizerskih i kozmetičkih salona.

Zaposleni u crnogorskim kladionicama dobijaju ovlašćenja poreznika

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.