Tech

26.09.2024. 16:21

Nova ekonomija

Autor: Nova ekonomija

Suosnivač WordPress-a kritikuje WP Engine, poziva korisnike da promene provajdera

Tech

26.09.2024. 16:21

Met Malenvig, suosnivač WordPress-a i izvršni direktor kompanije Automatik, nedavno je uputio oštre kritike WP Engine-u, kompaniji koja pruža WordPress hosting usluge, nazivajući je „rak-ranom WordPress-a“.

Malenvig je optužio WP Engine za profitiranje bez značajnog doprinosa ovom „open-source“ projektu, što, po njegovom mišljenju, ugrožava budućnost same platforme.

WordPress, koji danas pokreće više od 40 odsto interneta, omogućen je kao besplatan softver, dok komercijalne firme poput Automatika i WP Engine-a „profitiraju pružanjem hosting usluga“.

WP Engine, osnovan 2010. godine, prikupio je skoro 300 miliona dolara investicija, od čega najveći deo dolazi iz privatnog investicionog fonda Silver Lake, piše TechCrunch.

Na konferenciji WordCamp US 2024, Malenvig je kritikovao WP Engine zbog toga što doprinosi veoma malo razvoju WordPress-a, u poređenju sa Automatikom, koji doprinosi sa 3.900 sati nedeljno, dok WP Engine, prema njegovim rečima, doprinosi samo sa 40 sati.

„WP Engine nije WordPress“, rekao je Malenvig, upozoravajući da WP Engine svojim marketingom zbunjuje korisnike i pruža inferiornu uslugu, uključujući onemogućavanje funkcije revizija, koja je ključna za vraćanje promena u sadržaju.

Pozvao je WordPress zajednicu da „glasa novčanikom“ i pređe na druge hosting provajdere, kao što su Hostinger, Bluhost i Pressabl.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.