Svet Tech

03.10.2024. 15:26

INFINTECH

Autor: Nova ekonomija

INFINTECH 2024 konferencija se bliži

Vizual: INFINTECH 2024

Svet Tech

03.10.2024. 15:26

 Preko 300 učesnika, uključujući lidere iz oblasti bankarstva, fintech sektora, konsultante i provajdere rešenja, koji će diskutovati o najnovijim trendovima i izazovima u finansijskoj industriji 10. & 11. oktobra okupiće se na INFINTECH konferenciji u Porto Montenegru, čiji je generalni sponzor kompanija Mastercard.

Program konferencije bogat je brojnim panelima i prezentacijama koje će obuhvatiti teme od izuzetnog značaja za industriju.

Ekspertske prezentacije će, između ostalih, držati i Gabriel Ghita, Vice President, Customer Solutions Center SEE Mastercard, kao i Maritn Moeller, Head of Artificial Intelligence & Generative AI for Financial Services EMEA, Microsoft. Ovi lideri rade na tehnologijama koje oblikuju budućnost finansijske industrije.

Pored ekspertskih prezentacija, program INFINTECH konferencije se sastoji od panela

  • Digital Transformation: Explore globally, transform locally?

Panel u kom će Predsednici Uprava banaka iz regiona razgovarati o stanju industrije danas i različitim pristupima projektima digitalne transformacije – radom sa lokalnim vendorima, globalnim gigantima i internom razvoju.

  • People & Culture: Governance, people or culture – who eats who for breakfast?

Šta je u velikoj organizaciji uloga lidera i koji od ova 3 pristupa daje najbolje rezultate u industriji koja brzo evoluira? Ovo su neka od pitanja koja će obrađivati panel.

  • All Digital: Who wins the app sweepstakes?

Banke implementiraju PSD2 direktivu i njihove aplikacije se sada takmiče sa drugim paytech rešenjima, Gooogle i Apple platformama. Koju strategiju biraju banke kako bi njihovi klijenti koristili m-banking usluge?

  • Data & AI: Is the use of AI even more transformative than the hype about it?

Nezoabilazna tema svake konferencije je AI. Panel istražuje stvarne, dugoročne promene koje AI donosi u poslovanju, inovacijama i društvu. Da li smo tek na početku revolucije, ili je sve samo balon koji će neminovno pući?

  • Instant Payments: Slowing down or accelerating the pace of change – the role of regulators

Instant plaćanja i SEPA postaju goruće teme u regiji. Panel koji daje uvid u ulogu regulatora i promjene koje će uticati na finansijsku industriju u regiji.

  • Risk Management: Higher for Longer – When the Rates Will Hit NPL Ratios?

Kako visoke kamatne dugoročno utiču na finansijsko zdravlje i stabilnost finansijskih instuticija, kako ESG i AI utiču na upravljanje rizicima i druga pitanja na koja ćemo odgovoriti tokom dinamičnog panela.

  • Embedded Finance: My System or Ecosystem?

Finansijske usluge se masovno integrišu u svim drugim industrijama. Saznajte praktične primjere iz prakse saradnje finansijskih institutcija i vodećih kompanija u regiji.

  • Beyond Banking: Banks, fintechs and techfins – Can we just all get along?

Finansijska industrija se mijenja velikom brzinom, a sa njom i pravila igre. Rađaju se nova rivalstva, ali i partnerstva koja nisu bila izgledna. Kako će izgledati finansijska industrija budućnosti iz ove perspektive?

Ove diskusije će omogućiti učesnicima da steknu i nove strategije koje mogu primijeniti u svojim kompanijama kako bi ostali konkurentni u svijetu finansija koji se brzo mijenja. Događaj je idealan za umrežavanje i stvaranje novih poslovnih prilika, sa posebnim fokusom na regionalnu saradnju.

Ne propustite priliku da budete deo INFINTECH 2024 konferencije!

Registrujte se već danas putem sajta infintech.me i osigurajte svoju kartu za jedan od najznačajnijih događaja u svetu finansija i tehnologije!

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.