Tech

07.10.2024. 13:34

Nova ekonomija

Autor: Nova ekonomija

Ode trećina baterije za sat vremena: Korisnici iPhone uređaja prijavljuju probleme nakon iOS 18 ažuriranja

Foto: PxHere

Tech

07.10.2024. 13:34

Nakon instalacije iOS 18, mnogi korisnici iPhone uređaja suočavaju se sa drastičnim smanjenjem trajanja baterije. Korisnici izveštavaju o potrošnji od 20 do 30 odsto u roku od jednog sata, što otežava svakodnevnu upotrebu telefona. Ova situacija izaziva frustraciju, posebno jer iPhone uređaji, za razliku od mnogih drugih modela pametnih telefona, nemaju podršku za brzo punjenje, zbog čega mnogi korisnici i dalje pune telefone tokom noći.

Apple napominje da je ovakav pad trajanja baterije uobičajen odmah nakon velikog ažuriranja, jer se određeni procesi odvijaju u pozadini i mogu privremeno povećati potrošnju energije.

Iako se uređaj može koristiti odmah nakon ažuriranja, potrebno je nekoliko dana da se baterija „stabilizuje“, jer sistem završava optimizaciju.

Kako bi se smanjio problem brzog pražnjenja baterije, Apple je dao nekoliko korisnih saveta. Omogućavanje automatskog podešavanja osvetljenosti i automatskog zaključavanja ekrana može pomoći da se smanji potrošnja energije.

Takođe, provera dozvola aplikacija, posebno onih koje koriste lokaciju u pozadini, može značajno uticati na očuvanje baterije.

Preporučuje se i korišćenje Wi-Fi mreža umesto mobilnih podataka kada je to moguće, jer Wi-Fi troši manje energije.

Aktiviranje režima niske potrošnje dodatno može produžiti trajanje baterije onemogućavanjem nebitnih funkcija, poput osvežavanja aplikacija u pozadini.

Takođe, korisnici mogu pratiti potrošnju baterije u podešavanjima, gde su dostupni detaljni grafikoni koji pokazuju koje aplikacije troše najviše energije, omogućavajući optimizaciju potrošnje.

Apple savetuje korisnicima da ne paniče zbog trenutnog stanja, jer se očekuje da će se performanse baterije poboljšati nakon nekoliko dana kada se sistem prilagodi novom ažuriranju. U međuvremenu, primena ovih saveta može značajno pomoći u očuvanju baterije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.