Tech

09.10.2024. 09:46

Autor: Nova Ekonomija

Ažuriranje uzrokovalo probleme na starijim Samsung Galaxy telefonima

Foto: Pixabay

Tech

09.10.2024. 09:46

Korisnici starijih Samsung Galaxy modela, uključujući Galaxy S10, Galaxy Note 10 i Galaxy S10e, prijavili su ozbiljne probleme nakon nedavnog ažuriranja. Ove greške su izazvale da uređaji uđu u tzv. „bootloop“, odnosno neprekidni ciklus ponovnog pokretanja koji onemogućava normalno korišćenje telefona. 

Prema izveštajima sa platformi Reddit i X, čak i modeli poput Galaxy M51 mogu biti pogođeni ovim problemom.

Prema navodima tech influensera negativeonehero-a, problem može biti povezan sa Samsungovom uslugom SmartThings, koja omogućava povezivanje pametnih kućnih uređaja, i čini se da pogađa telefone sa Android 12 ili starijim verzijama operativnog sistema.

Dok vlasnici novijih modela (kao što su Galaxy S24, S24 Plus i S24 Ultra) nemaju ovih problema, stariji uređaji se suočavaju sa ozbiljnim poteškoćama.

Na Redditu, diskusija koju je pokrenuo korisnik rthompsonv privukla je više stotina odgovora, gde su mnogi potvrdili da je problem uzrokovan poslednjim ažuriranjem.

Samsung Australija je sugerisao korisnicima da resetuju svoje uređaje na fabrička podešavanja, ali mnogi vlasnici nisu sigurni da li je ovo trajno rešenje, jer bi resetovanje obrisalo sve podatke sa telefona.

Iako rešenje u vidu zakrpe za Samsung SmartThings Framework navodno dolazi, ostaje pitanje da li će pogođeni korisnici moći da pristupe ažuriranju ako su njihovi uređaji neupotrebljivi zbog bootloop greške.

Na fabrička podešavanja: Samsung Galaxy S25 Ultra vraća zaobljene ivice i tanji dizajn

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.