Tech

10.10.2024. 15:52

GSM Arena

Autor: Nova Ekonomija

Prodaja iPhone 16 Pro zadovoljava očekivanja, ali osnovni modeli beleže slab interes

Foto: Pixabay

Tech

10.10.2024. 15:52

Prema rečima analitičara Ming Či Kua, proizvodnja novih Apple iPhone 16 uređaja teče po planu, sa minimalnim smanjenjem porudžbina komponenti za osnovne modele iPhone 16 i iPhone 16 Plus. Prodaja iPhone 16 Pro modela zadovoljava očekivanja, dok osnovni modeli beleže slabiji interes na tržištu.

Iako su porudžbine za osnovne modele neznatno smanjene, Kuo je naveo da su narudžbine za iPhone 16 Pro modele uporedive sa prošlogodišnjim iPhone 15 Pro serijama, što znači da su Pro modeli i dalje privlačni korisnicima.

Kuo je otkrio da su dobavljači dobili instrukcije da nastave proizvodnju Pro modela čak i tokom Nacionalnog praznika u Kini, što ukazuje na stabilnu potražnju. Ipak, vremenski rokovi isporuke za iPhone 16 Pro su kraći nego što je to bio slučaj sa prošlogodišnjim iPhone 15 Pro, što može ukazivati na poboljšanje proizvodnog lanca ili na smanjen pritisak zbog manjih zaliha.

Prodaja u SAD mogla bi da doživi pomak krajem oktobra kada se očekuje softversko ažuriranje sa Apple Intelligence funkcijama, koje bi trebalo da poboljša interesovanje. Međutim, ovaj dodatak će za sada biti ograničen samo na američko tržište, dok će Evropa i Kina morati da sačekaju na ove AI funkcionalnosti, piše GSM Arena.

Ukupna procena za proizvodnju iPhone 16 uređaja u četvrtom kvartalu 2024. godine iznosi 88-89 miliona jedinica, što je blagi pad u odnosu na prošlogodišnju proizvodnju od 90-91 miliona.

Pro modeli nastavljaju da privlače korisnike, dok osnovni iPhone 16 modeli beleže slabiju prodaju, ali Apple i dalje ima optimistična očekivanja, posebno sa dolazećim softverskim unapređenjima.

Ode trećina baterije za sat vremena: Korisnici iPhone uređaja prijavljuju probleme nakon iOS 18 ažuriranja

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.