Srbija

11.10.2024. 10:46

Beta

Autor: Beta

Međunarodna konferencija o podsticanju inovacija 24. i 25. oktobra u Beogradu

Foto: Pixabay

Srbija

11.10.2024. 10:46

Kancelarija za IT i eUpravu najavila je danas da će se u Beogradu, 24. i 25. oktobra, održati konferencija „AI_4_LIFE: Biotech Future Forum“ čiji je cilj da podstakne inovacije i unapredi saradnju između naučnoistraživačkih institucija, industrije i vladinih organizacija u biotehnološkom sektoru.

Učesnici konferencije, koji je se treći put organizuje u Beogradu, imaće priliku da čuju više od 40 stručnjaka iz više od 12 zemalja, koji će učestvovati u osam sesija i dva plenarna predavanja, navedeno je u saopštenju.

Kako je istaknuto, posebna pažnja biće posvećena temama kao što su personalizovana medicina, biotehnološke inovacije u poljoprivredi, predstavljanje BIO4 Kampusa, kao i uticaj veštačke inteligencije na budući život i poslovanje.

Konferenciju organizuje Vlada u saradnji sa Skupštinom Srbije, Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Kancelarijom za IT i eUpravu, Centrom za četvrtu industrijsku revoluciju, Svetskim ekonomskim forumom i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Konferencija je namenjena predstavnicima akademske i naučne zajednice, predstavnici privrede, startapima, lekarima, investitorima, kao i donosiocima odluka.

Više informacija o programu, govornicima i načinu registracije može se videti OVDE.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.