Srbija

14.10.2024. 16:20

Autor: Aleksandra Nenadovic

Farmaceutski veletrgovac Ergo očekuje 14 miliona evra zajma od EBRD

Foto: PxHere

Srbija

14.10.2024. 16:20

Kredit za kompaniju Ergo Western Balkans Solutions doo, vredan 14 miliona evra, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) treba da odobri sutra, saopštio je ovaj zajmodavac. Totalna vrednost investicionog projekta je 19,5 miliona evra, a sredstva će biti iskorišćena za izgradnju novog energetski efikasnog logističkog centra na periferiji Beograda, kao i nabavku skladišne opreme.

Kako iz EBRD navode, projekat podržava usvajanje i implementaciju digitalnih tehnologija, koji mogućava poboljšane vrste usluga, proizvodnih procesa ili distributivnih kanala.

Pošto se projekat kvalifikuje kao podrška za tranziciju zelene ekonomije, visina finansiranja od strane EBRD je 15 odsto ili više od ukupne potrebene sume.

Ono što između ostalog i čini projekat „zelenim“ jeste i dobijanje sertifikata energetskih performansi za novi objekat, instalacija krovne solarne elektrane za sopstvenu potrošnju, kao i kupovina energetski efikasnih mašina.

Ergo Western Balkans Solutions je holding kompanija koja se sastoji od nekoliko farmaceutskih veleprodajnih i distributivnih operacija na Zapadnom Balkanu, uključujući Farmalogist u Srbiji, koji proizvodi 90 odsto ukupnih prihoda Grupe.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.