Srbija

18.05.2017. 09:37

Autor: Nova Ekonomija

Brnabić: Crkva se ne protivi mojoj kandidaturi za premijera, poslali su demanti

Srbija

18.05.2017. 09:37

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije, Ana Branabić izjavila je povodom glasina da se zbog njene seksualne orijentacije Srpska pravoslavna crkva protivi njenoj eventualnoj kandidaturi za predsednicu Vlade Srbije, da „duboko poštuje SPC“.

„Imam duboko i iskreno poštovanje prema instituciji SPC“, rekla je ona za Politiku od četvrtka, zamoljena „da protumači glasine“ da se SPC protivi ideji i mogućnosti da ona postane predsednica Vlade.

SPC je u ponedeljak negirala da se meša u izbor novog premijera Srbije i da „ne viri kroz tuđe prozore i ne bavi se privatnim životom državnih zvaničnika“.

Brnabić je u intervjuu navela da je zahvalna SPC što je u vezi s tim bila dovoljno iskrena i profesionalna da i njenom kabinetu pošalje isti demanti koji su poslali javnosti.

„Bilo bi potpuno neozbiljno da komentarišem nešto u vezi s tako ozbiljnom institucijom. Ako budem imala neki komentar ili pitanje, svakako ću pozvati Crkvu“, rekla je ona.

Branabić je rekla i da za devet meseci koliko je ministraka, nije imala nijedan problem zbog svoje sekusalne orijentacije, već upravo suprotno.

„Svi predsednici opština i građani s kojima sam se viđala širom Srbije, nisu me gladali kao drugačiju“, rekla je ona.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.