Srbija

18.05.2017. 14:15

NE

Autor: Nova Ekonomija

Najboljim domaćim firmama dodeljena priznanja Gazela Srbije 2017

Srbija

18.05.2017. 14:15

U Skupštini grada Beograda proglašene su Zlatna, Srebrna i Bronzana gazela Srbije u 2017, odnosno najuspešnije od najbrže rastućih kompanija u zemlji. 

Tri najbolje kompanije su izabrane između top 500 kompanija (prema Bisnode metodologiji), koje su u periodu od 5 godina – 2011-2015. godine udvostručile svoju prodaju i obezbedile čak 23.539 novih radnih mesta.

Gazele Srbije 2017 koje su osvojile priznanje za svoje poslovanje su Vega IT Sourcing d.o.o. Novi Sad, koja je Zlatna gazela Srbije 2017, Termovent Komerc d.o.o. Beograd je Srebrna gazela Srbije 2017 i Jugotex d.o.o. Smederevo – Bronzana gazela Srbije 2017. 

Pored ove tri kompanije, u najuži izbor ušle su i kompanije Milanović Inženjering d.o.o. Cerovac i Jugo-Impex EER d.o.o. Niš, koje su dobile zahvalnice za učešće na projektu.

Priznanje Zlatna gazela je dodelio Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, istakavši važnost uspešnog poslovanja domaćih kompanija – gazela, koje su jedan od glavnih pokretača privrednog razvoja zemlje: Vega IT sourcing posluje sa odličnom A1++ bonitetnom ocenom i primer je preduzeća koje doprinosi privrednom razvoju zemlje i omogućuje uključivanje Srbije u međunarodne tokove tehnološkog razvoja.

„Srpske gazele mogu da računaju na podršku Privredne komore Srbije koja postaje njihov hub za dalji rast i razvoj. Razvijamo najsavremenije alate za podršku brzorastućim kompanijama i unapređujemo dijalog sa državom i lokalnom samoupravom radi otklanjanja prepreka na koje privreda nailazi u poslovanju, da bi sadašnje gazele bile još dinamičnije i kako bi više bilo novih gazela. Organizujemo i podržavamo projekte koji promovišu poslovni uspeh na duže staze, zasnovan na inovacijama, modernim tehnologijama, stalnom unapređenju poslovanja i upravljanja i usavršavanju proizvoda i usluga prema zahtevima tržišta. Takvim kompanijama poklanjamo posebnu pažnju zbog njihovog doprinosa ukupnom ekonomskom razvoju – rastu bruto domaćeg proizvoda i zaposlenosti, ali i zato što su dobri primeri, najbolji podsticaj i ohrabrenje za nove uspešne biznis priče. Što više budemo imali gazela, to će nam i privreda biti zdravija, jača i konkurentnija“, kaže Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.