Srbija

24.10.2024. 09:50

Nova ekonomija

Autor: Nova ekonomija

„Krov nad glavom“: Penzioner Ljubiša Ćirić iseljen bez najave

Srbija

24.10.2024. 09:50

Združena akcija „Krov nad glavom“ saopštila je da je javna izvršiteljka Mirjana Dimitrijević, uz pomoć policije, juče bez prethodne najave iselila osamdesettrogodišnjeg Ljubišu Ćirića iz njegovog jedinog doma u beogradskoj Sarajevskoj ulici.

„Krov nad glavom“ navodi da je Dimitrijević zbog Ljubišinog poslovnog duga prodala ovaj stan iako je mogla da proda poslovne prostorije njegovog preduzeća u Kragujevcu, čija prodaja bi namirila dug, a koje nisu uslovne za život jednog penzionera.

„Izvršiteljka je prodala stan u Sarajevskoj ulici u Beogradu, mnogostruko više vredan nego poslovni objekat, znajući da će time osuditi starog čoveka na život na ulici“, piše u saopštenju „Krova nad glavom“.

U saopštenju se navodi da je Ljubiša uspeo da odloži nekoliko prethodnih pokušaja prinudnog iseljenja „uz pomoć solidarnih građana, ali i narodnih poslanika iz vladajuće koalicije i iz opozicije“.

„Nakon ovoga, došlo je i do usmenog dogovora, posle čega su pokušaji prestali i pregovori počeli. Sve dok se Dimitrijević nije predomislila, i odlučila da sprovede iseljenje, ne obazirući se na to što time uništava život čoveka“, stoji u saopštenju

„Krov nad glavom“ je, između ostalog i zbog ovog slučaja, još jednom zatražio izmene Zakona o izvršenju i obezbeđenju „tako da se nekretnina koja ima funkciju jedinog doma izuzme iz izvršenja“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.