Srbija

22.05.2017. 12:05

Radio Slobodna Evropa

Autor: Nova Ekonomija

Gašić: Ja direktor BIA? Neću ništa da vam kažem. To su novinarske priče

Srbija

22.05.2017. 12:05

Bivši ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio za Radio Slobodna Evropa da su informacije da će se naći na čelu BIA „novinarske priče“.

On nije želeo ni da demantuje ni da potvrdi informaciju da će u utorak biti imenovan za direktora Bezbednosno informativne agencije Srbije, kako su preneli beogradski štampani mediji. 

„Nemate razloga o tome da me pitate. To su novinarske priče. Neću ništa da vam kažem. Nemam komentar uopšte“, kazao je Gašić u kratkoj telefonskoj izjavi.

Vest da će Gašić biti imenovan za direktora BIA u izdanjima od ponedeljka preneli su na naslovnoj strani beogradski dneni listovi Večernje novosti i Alo, pozivajući se na izvore iz vladajuće koalcije odnosno Vlade Srbije. 

Podsećamo na čelu BIA je od oktobra 2013. godine pravnik Aleksandar Đorđević. 

Bratislav Gašić razrešen je dužnosti Ministra odbrane, u Vladi premijera Aleksandra Vučića, februara 2016. godine. Razlog je bio skandal koji je izbio nakon što je izirekao seksističku uvredu novinarki televizije B92 što je zabeležila i kamera. 

Sam premijer Vučić, koji je u pre mesec i po dana izabran za predsednika Srbije, osudio je Gašićev gest ali je više puta javno isticao da je zadovoljan njegovim učinkom na mestu ministra odbrane.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.