Srbija

23.05.2017. 10:52

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Češki privrednici zainteresovani za Srbiju i Zapadni Balkan

Srbija

23.05.2017. 10:52

Zapadni Balkan dospeo je ponovo u žižu interesovanja čeških preduzeća koja planiraju ekspanziju u inostranstvo, pre svega u Sloveniji i Srbiji, pokazala je anketa češkog privrednog dnevnika Hospodaržske novini.

Vodeći češki savetnici za prodaju i kupovinu preduzeća složno su ocenili u anketi da planovi čeških preduzeća za takvu ekspanziju na strana tržišta i interesovanje nikada nije bilo veće a da su za češke privrednike najatraktivnije Slovenija i Srbija.

„Među češkim investitorima interesovanje vlada pre svega za Sloveniju i Srbiju gde je relativno veliki investicioni potencijal. Međutim, pravno okruženje je tamo priično nepregledno i teško je prodreti u to“, kazao je u anketi advokat Jaroslav Havel.

Po oceni šefa finansiranja akvizicija u Erste Korporejt Benking, Martina Viliša na Balkanu se u narednim godinama očekuje ubrzani razvoj infrastrukture i rast kupovne moći a češka preduzeća tu imaju veće šanse da se nametnu nego na Zapadu, s tim da su na Zapadnom Balkanu atraktivnije i cene akvizicija.

Češki privrednici veliki potencijal na Zapadnom Balkanu vide između ostalog i zbog povezanosti nekadašnjeg jugoslovenskog tržišta.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.