Srbija

23.05.2017. 14:22

Hina

Autor: Nova Ekonomija

Agrokor podneo tužbu protiv Todorića Trgovačkom sudu u Zagrebu

Srbija

23.05.2017. 14:22

Vanredni poverenik za Agrokor Ante Ramljak podneo je Trgovačkom sudu u Zagrebu tužbene zahteve za pobijanje aneksa ugovora o radu trojice članova bivše Uprave koncerna, Ivice i Ante Todorića i Ivana Crnjca, zbog potencijalnog štetnog uticaja ovih aneksa na buduće poslovanje kompanije, objavljeno je u utorak iz tog koncerna.

Sporni aneks broj 5 ugovora o radu te trojice menadžera, navodi se u saopštenju, potpisan je 31. marta  ove godine, odnosno deset dana pre otvaranja procesa vanredne uprave u Agrokoru, a potencijalna realizacija prava koja iz njega proizlaze nanela bi kompaniji veliku materijalnu štetu.

Tim aneksom ugovoreno je, naime, da će Agrokor snositi svu štetu koja bi bivšim članovima Uprave mogla nastati zbog eventualnih sudskih, upravnih, arbitražnih i drugih postupaka usmerenih prema njima zbog radnji i/ili propuštanja koje su oni kao menadžeri činili u svojstvu članova Uprave Agrokora, pojašnjava se.

Uz to, prema aneksu bi Agrokor takođe trebalo da snosi sve troškove zastupanja bivših članova Uprave, pod čime se podrazumevaju troškovi advokata, pravne zaštite i stručnih savetnika, kao i putni i drugi troškovi koji bi nastali u vezi takvih postupaka, sve dok se pravosnažnom odlukom ne utvrdi da su postupali protivno obavezi o načinu vođenja poslova, i to bez obzira na činjenicu i način prestanka važenja ugovora o radu.

„Otvaranjem postupka vanredne uprave nad Agrokorom dana 10. aprila ove godine svim članovima bivše Uprave Agrokora d.d. prestao je mandat, a prestankom mandata navedenoj trojici članova Uprave prestao je i radni odnos, bez dodatnih troškova za kompaniju“, ističu iz Agrokora.

Dodaju i da osim Ivice i Ante Todorića i Ivana Crnjca, nijedan drugi član Uprave niti Nadzornog odbora koncerna nije u trenutku otvaranja postupka vanredne uprave imao važeći aneks ovakvog sadržaja. Svi drugi članovi Uprave i Nadzornog odbora, s izuzetkom bivšeg predsednika NO-a Ivana Todorića, potpisali su sporazumni raskid s kompanijom, odrekavši se pritom materijalnih prava koja im pripadaju iz ugovora o radu. Ivanu Todoriću ugovor o radu raskinut je jednostrano, zaključuje su saopštenju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.