Srbija

26.05.2017. 09:15

Autor: Nova Ekonomija

Tokom noći srušena nelegalno izgrađena džamija u Zemun Polju

Srbija

26.05.2017. 09:15

U Zemun Polju je tokom noći srušen nelegalno izgrađeni verski objekat koji je podigla Islamska zajednica, saopštila je Opština Zemun.

Kako saznaje N1, akcija rušenja je počela u toku noći, između 3.00 i 4.00 sata posle ponoći.

Jake policijske snage i žandarmerija su blokirale naselje. Policajci su bili raspoređeni u tri prstena bezbednosti oko naselja.

Srušen je sprat i potkrovlje na ovom objektu koji je počeo da se gradi 2014. godine bez dozvole. Radovi su više puta zaustavljani, ali i nastavljani bez dozvole. 

Akcija rušenja trajala je dva sata, a na lice mesta pristižu predstavnici Islamske zajednice. 

Uklanjanje ovog objekta u Zemun Polju bilo je planirano za četvrtak, ali se od toga odustalo jer se okupio veliki broj građana koji su sprečili rušenje. 

Opština Zemun ističe da je Islamska zajednica kao investitor bez dozvole gradila objekat u Kurirskoj ulici 41, oglušujući se o odluke građevinske inspekcije i krivične prijave. 

„Radovi su nastavljani i nako što je građevinska inspekcija Gradske opštine Zemun više puta zatvarala gradilište i podnela više krivičnih prijava“, navodi se u saopštenju. 

Nakon što je građevinska inspekcija je na osnovu Zakona o planiranju i izgradnji i Zakona o opštem upravnom postupku donela Rešenje o uklanjanju nelegalnog objekta i Zaključak o dozvoli izvršenja navedenog Rešenja i iste dostavila investitoru, koji je nastavio sa izvođenjem bespravnih radova, izvršeno je rušenje bespravno započetog objekta, dodaje Opština.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.