Srbija

27.05.2017. 09:22

Autor: Nova Ekonomija

Ivan Ivanović i Marko Šelić Marčelo: Mladi rastu u jednom infantilnom društvu

Srbija

27.05.2017. 09:22

Kesić i ja postojimo ne zato što narodu treba ventil, jer njih nije briga za narod, nego zato što je ukidanje humorističke emisije mnogo veći problem od ukidanja političke emisije. I on i ja smo u pojedinim trenucima bili ozbiljno ugroženi.

Ovako je na svom primeru voditelj Ivan Ivanović opisao situaciju u medijima u Srbiji tokom govora na ‘Forumu mladih lidera Srbije YES! 2017’ koji se održava u hotelu Mona na Zlatiboru. Ivan Ivanović je, zajedno sa muzičarem Markom Šelićem Marčelom, bio govornik prvog dana.

On je naveo da ima velike probleme dok radi emisiju i ispričao da mu traže scenarija na pregled pre emitovanja emisije i da i njemu i Kesiću izbacuju šale iz emisije – i to i one nabenignije, ali i one ozbiljnije.

Olja Bećković je lično pitanje između nje u Vučića

„Olja Bećković je lično pitanje između nje i Aleksandra Vučića. Postoji jedan momenat iza kog taj čovek ne može da vam oprosti ništa“, rekao je Ivanović.

O novinarima u Srbiji  misli sve najgore. 

„Mene je sramota svakoga dana što mene i neke ljude zovu novinarima. U ovoj zemlji dve najbolje novinarke Olja Bećković i Bojana Lekić ne rade. To nije normalno! Ja pokušavam da ih vratim na svoju televiziju, ali ne mogu. O RTS-u da ne pričam“, kazao je.

Kao najgori primer medija u Srbiji on je naveo Televiziju Pink i dnevni list Informer, čijeg glavnog urednika je nazvao šljamom i plaćenikom.

Vučićević je sve dobio od Miškovića i Đilasa

„Dobio je na poklon stan u Belvilu od Miškovića, dobio je auto od Miškovića, belu tehniku od Dragana Đilasa. On nikad ništa nije kupio, sve je dobio. Verovatno ni toalet papir nije kupio, verovatno za to koristi svoju novinu. Sve što ima u životu duguje tom Miškoviću i Đilasu“, rekao je i dodao da  je, uprkos tome, prvi napao Miroslava Miškovića.

Ivanović je rekao da će ga jednog dana pitati ko je dao novac za tu novinu i istakao da bi svi trebalo da javno kažu da on nije novinar.

Govoreći i odlascima mladih iz Srbije, rekao je da je ljubav izneđu Srbije i njenim mladih u disproporciji jako dugo i da Srbija ne voli svoje mlade onoliko koliko oni vole nju.

Srbija treba da objavi ljubav sa svojom omladinom

„Srbija treba zvanično da objavi ljubav sa svojom omladinom. Ne smeta mi što mnogi odlaze. Ako mislite da je vaša sreća u Beču – idite u Beč. Vi i vaša porodica treba sebi da budete najvažniji, ne dugujete žrtvu nikome“, posavetovao je Ivanović buduće lidere.

On je poručio da oni treba da naprave novi 5. oktobar i da menjaju stvari, ali da ne prave greške koje su pravljene posle 5. oktobra 2000. godine.

„Morate da mislite svojom glavom“, kazao je.

 Jedan kompromis vodi u nove kompromise

Marčelo je rekao da nije pristalica kompromisa i da smatra da svaki čovek treba da se bavim onim što voli.

„Kompromis nikada ne dolazi sam. Kada jednom napravite kompromis on vodi u serije kompromisa koji idu jedan za drugim. Bio bi mi poraz da dobijem sve novce ovog sveta, a da izneverim sebe i ljude koji vole moj rad. Sav novac ovog sveta ne bi nadoknadio činjenicu da radim posao koji ne volim“, kazao je.

Govoreći o tome da mnogi mladi traže podršku neke političke partije da bi došli do posla on je kazao da u mladima čuči budući član neke političke partije jer nema kičmu, pa ne može da ustane i zbog toga čuči.

Kad se prođe prag tolerancije to se zove inat

„Ja bih voleo da se u vama probudi inat i da to prevaziđete. Kad se pređe prag tolerancije – to se zove inat. Uklopiti se u ovo trenutno stanje znači biti saučesnik javašluka“.

Mladi treba da se mešaju u politiku, ali je pitanje da li vredi učlanjivati se u postojeće stranke ili praviti neke nove.

„Podržao sam na izborima Sašu Jankovića, ali neću postati član njegovog pokreta. Sada je vreme takvo da se stavlja pod znak pitanje sve što si ikada uradio ako se uključiš u politiku“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.