Srbija

28.05.2017. 10:23

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Indijskim i arapskim privrednicima predstavljene mogućnosti za ulaganje u Vojvodini

Srbija

28.05.2017. 10:23

Razvojna agencija Vojvodine je indijskim i arapskim privrednicima predstavila mogućnosti za investiranje u pokrajini i moguće modele saradnje s domaćim firmama.

Sastanak o tome su organizovali Pokrajinska vlada i kompanija Alubond Europe koja u Banatskom Karlovcu proizvodi metalne kompozitne panele.

Ta kompanija je osnovana 2009. godine i deo je Mulk Holdingsa, globalnog konglomerata u oblastima građevinskog materijala, industrije plastike, solarne tehnologije, ugostiteljstva, zdravstva, hrane i pića. Njegova marka „Alubond“ je najveća u svetu za metalne obloge, sa proizvodnim bazama u sedam zemalja i tržištem u više od 125. 

Razvojna agencija Vojvodine je saopštila da je privrednike iz Indije i Bliskog Istoka obavestila o uslovima poslovanja u Srbiji: o porezima, podsticajima investitorima, operativnim troškovima, tržištu rada, prednostima Vojvodine, gde posluje 320 stranih kompanija. 

Pored vlasnika Mulk Holdingsa, Navaba Šadji Ul Mulka (Nawab Shaji Ul Mulk), tu delegaciju činili su i Paras Šahdadpuri (Paras Shahdatipuri), predsednik Nikai Group, Sajed Kizar Idroz (Sayed Khizar Edroos), predsednik Excell Group – vodeće mutlidisciplinarne inženjering organizacije sa osam linija poslovanja u čeličnoj industriji, a čiji je deo od pre dve godine i Excel Industrija Srb, potom Husein Adam Ali (Hussein), predsedavajući Swiss Arabian Perfumes Group, i drugi. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.