Srbija

29.05.2017. 12:25

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Čak 24 nemačke kompanije traže partnere iz Srbije i regiona

Srbija

29.05.2017. 12:25

Privredna komora Srbije 31. maja organizuje u Beogradu Dan dobavljača Zapadnog Balkana za 24 nemačke kompanije koje traže partnere iz regiona.

„Ovo je treća nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana, ali ono što je specifično, prvi put posle Minhena prošle godine, Dortmunda, sada to organizujemo zajedno sa Nemačkom privrednom komorom i Udruženjem za upravljanje materijalima i logistiku koje okuplja preko 9.000 najvećih nemačkih kompanija. Oni traže nove dobavljače, kooperante i nove partnere“, izjavio je predsednik PKS Marko Čadež na Televiziji Pink. 

Na Danu dobavljača planirano je prisustvo 142 kompanije iz regiona, od kojih 50 iz Srbije. 

„Prijavilo se preko 400 kompanija, dakle tek je svaka treća uspela da ispuni uslov. Morate da ispunite veoma stroge uslove i u procedurama i u procesima i u kvalitetu proizvoda i u načinu na koji vam je organizovana proizvodnja, na koji vam je organizovana fabrika. Prošlo je to za kvalifikacije, govorim dakle od 24 velike nemačke kompanije, govorim o negde 50 kompanija u Srbiji i 142 kompanije u regionu“, navodi Čadež. 

On ističe da se ovi događaji pripremaju unapred i to veoma detaljno, tako da kada kompanije dođu da razgovaraju već postoje papiri, znaju o čemu se razgovara i o kojim proizvodima. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.