Srbija

29.05.2017. 12:54

Autor: Nova Ekonomija

Japanski Jazaki uskoro otvara fabriku u Šapcu

Srbija

29.05.2017. 12:54

Japanska kompanija Jazaki (Yazaki) koja proizvodi kablove za auto-industriju uskoro će otvoriti fabriku u Šabcu i do sada je zaposlila 300 radnika, a do kraja juna primiće još 100 radnika, saopštila je danas ta kompanija.

Najveći broj novozaposlenih će raditi u proizvodnji dok je 24 radna mesta predviđeno za stručnjake iz različitih oblasti i za zaposlene u administraciji.

„Svi zaposleni dobijaju ugovor na neodređeno vreme posle probnog rada od šest meseci“, rekao je direktor za ljudske resurse fabrike u Šapcu Miloš Davidović.

Izgradnja fabrike na 30.000 kvadrata je počela prošle godine, a proizvodiće elektronske komponente za kamione i za sve zaposlene je obezbedjena obuka u Jazaki fabrikama u svetu.

U maju se, kako je najavljeno, očekuje dopremanje prve mašine, a u junu početak jednog dela proizvodnog procesa i otvaranje centra koji će omogućiti obuku radnika na lokalnom nivou.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.