Srbija

30.05.2017. 06:55

B92

Autor: Nova Ekonomija

Prvi put Srbija na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu

Srbija

30.05.2017. 06:55

Prvi put Srbija organizovano učestvuje i ima nastup na Međunarodnom ekonomskom forumu (SPIEF’17) od 1. do 3. juna u Sankt Peterburgu, u Rusiji.

„Na spisku kompanija koje će predstavljati privredu Srbije su Srbijagas, PSP Farman, Er Srbija, Aerodrom Nikola Tesla, Telekom Srbije, Energoprojekt i Hipol Odžaci“, kaže za Tanjug predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež.

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu, jedna je od najprestižnijih poslovnih manifestacija u Rusiji, koja će ove godine okupiti više od 12. 000 predstavnika poslovnih zajednica, država i vlada iz celog sveta – privrednih i državnih delegacija iz više od 130 zemalja. 

„Ekonomski forum u Sankt Petersburgu jedan je od najvećih foruma na svetu, a samo prošle godine učestvovalo je pored predstavnika država iz celog sveta i 900 šefova i direktora najvećih ruskih kompanija, a ove godine će biti više od 600 direktora najvećih svetskih kompanija“, ističe Čadez. 

Privredna komora Srbija, u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije organizovala je učešće domaćih kompanija na Međunarodnom ekonomskom forumu, a na Nacionalnom paviljonu Srbije, koji ima površinu od 250 kvadrata, biće emitovati promotivni filmovi o Srbiji kao i promo filmovi domaćih kompanija. 

„Prvi put Srbija organizovano učestvuje i ima nastup na ovom forumu. Naravno, ranije su pojedinačno išli predstavnici naše države i kompanija. Ove godine, pored Indije, Srbija ima status gosta i veliki paviljon, štand od 250 kvadratnih metara, gde ćemo predstaviti različite stvari. To nije klasičan sajam, već mesto gde imate priliku da se umrežite sa donosiocima odluka iz velikih sistema, između velikih međunarodnih kompanija, i da onda, kasnije, krenete u razradu poslova“, objašnjava Čadež. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.