Srbija

07.06.2017. 11:35

Danas

Autor: Nova Ekonomija

Muzička fontana na Slaviji neće dovesti više turista u Beograd

Srbija

07.06.2017. 11:35

Predsednik YUTA Aleksandar Seničić ne smatra da će novootvorena fontana na Slaviji dovesti veći broj turista u Beograd.

„Ne može nijedna stvar koja se desi tako pojedinačno u gradu da izazove do te mere veliko interesovanje kod stranih turista, osim ako to nije Ajfelova kula ili nešto što je u svetskim razmerama specifično i jedinstveno“, kazao je Seničić za Danas.

Kako navodi, ovakvih fontana ima puno u Evropi. 

„U velikom broju velikih gradova postoje muzičke fontane koje su osvetljene i ne verujem da će to uticati značajno na porast posete. A da će možda za nijansu obogatiti ponudu Beograda, u smislu razgledanja grada i ostavljanja utiska, hoće, verovatno za jedan deo turista“, kaže Seničić. 

Sličnog mišljenja je i Zoran Alimpić, odbornik Skupštine Beograda. 

„Mislim da u 21. veku turisti ne dolaze u gradove zbog fontana, njih ima u svim gradovima, a ova svakako nije jedina u Beogradu. Sama fontana ne može direktno da utiče na porast broja turista, ali dobro je da fontane rade i to može da im bude zanimljivo“, kazao je on. 

Kako dodaje, suštinsko pitanje fontane na Slaviji jeste to što su iz prvobitnog projekta izbačeni podzemni prolazi za pešake, to je nešto što bi značajno rasteretilo saobraćaj pa i ulepšalo boravak turistima. 

Mirjana Ljubinković iz Glob metropoliten tursa smatra da fontana može da obogoti turističku ponudu srpske prestonice i dovede više gostiju. 

„Fontana je na dobrom mestu, lepa, atraktivna i bez toga da ulazimo u priču ko ju je gradio, kako finansirao, mogu da kažem da je dobro što je napravljena i svakome prija. Sve svetske metropole imaju takve fontane, u Barseloni postoji jedna takva na velikom trgu, oko koje idu automobili. Sve što je lepo treba pozdraviti, a ova fontana je bez sumnje podigla Slaviju“, kaže ona. 

Fontana na Slaviji puštena je u rad ove nedelje, koštala je dva miliona evra građane Beograda.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.