Srbija

07.06.2017. 17:10

Beta, FoNet

Autor: Nova Ekonomija

Vučić: Da sam želeo da kažem ko će biti novi mandatar – rekao bih

Srbija

07.06.2017. 17:10

Da sam želeo, rekao bih ko će biti mandatar. Znaćete za nekoliko dana, rekao je predsednik Aleksandar Vučić novinarima u Subotici odgovarajući na pitanje ko će biti novi premijer Srbije.

Vučić je pozvao medije da prestanu s nagađanjima ko će biti novi premijer i da sačekaju još nekoliko dana.

„Ajde, da više ne nagađate, sačekajte još nekoliko dana“, rekao je novinarima, ne želeći da odgovori na pitanje ko će biti novi predsednik Vlade Srbije.

Povodom poslednjih izjava predstavnika kosovskih Albanaca, Vučić je rekao da je očigledno da ovih dana „u vazduhu na Balkanu“ postoji neka eskalacija verbalne histerije, iz njemu nepoznatih razloga.

„Dobro je da su javno rekli da neće biti formirana Zajednica srpskih opština (ZSO)“, rekao je Vučić novinarima u Subotici, posle otvaranja pogona američke kompanije Ametek.

Dodao je da su te izjave iznenađujuće i preteće, ali da će Srbija da na to odgovori spokojno.

Kandidat za premijera Kosova Ramuš Haradinaj rekao je danas da zvanična Priština neće sprovesti Sporazum o ZSO jer je Ustavni sud Kosova odlučio da taj sporazum nije u duhu sa Ustavom. On je rekao i da Vučić i Ivica Dačić treba da upute Prištini izvinjenje zbog zločina koji su činjeni na Kosovu.

Predsednik Srbije je rekao da on nije počinio nijedan zločin nigde, pa ni na Kosovu i pozvao Haradinaja da kaže i predstavi dokaze ako smatra da nije tako.

„Zločine nisam činio ja, nego on. On i njegovi ljudi su silovali žene, i Srpkinje i Albanke i Romkinje. Ubijali ih, odsecali im glave i bacali u reke. Ne znam o čemu govori čovek“, rekao je Vučić.

Upitan da prokomonetariše izjavu predsednika Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija da će posle prevremenih parlamentarnih izbora 11. juna doći do ujedinjenja severnog i južnog dela Kosovske Mitrovice i da Srbija više tamo neće postojati, Vučić je rekao da je Veselji opasan i da su opasni svi koji znaju šta će postojati a šta neće.

„Samo neka nastave tako. Mi smo mali da im se suprostavimo, oni su velesila. Molićemo sve u svetu da zaštitimo živote naših sunarodnika. Oni su jaki… ali na rečima. Na delima im neće biti dozvoljeno“, rekao je Vučić.

Govoreći o dolasku evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana u Beograd, Vučić je rekao da je svaki njegov dolazak važan. On je potvrdio da postoji šansa da se uskoro otvore još dva poglavlja u pregovorima o prijemu u Evropsku uniju i da će s Hanom razgovarati o tom procesu.

„Želimo da čujemo sve primedbe i šta je to što smo dobro uradili“, rekao je Vučić i dodao da Han stiže večeras posle 22 sata, a da će sutra imati radni doručak.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.