Srbija

12.06.2017. 16:56

Beoinfo

Autor: Nova Ekonomija

Očekuje se da ove godine bude 7.000 dece na listi čekanja za vrtiće

Srbija

12.06.2017. 16:56

Gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Beograda Slavko Gak rekao je da će ovogodišnja lista čekanja za mesto u vrtićima biti manja od prošlogodišnje.

Kako se navodi u saopštenju Beoinfa, Gak je rekao da je „prošle godine 10.000 dece bilo na čekanju za mesto u vrtićima, a da ove godine očekuju da bude oko 7.000 dece“.

U većini beogradskih predškolskih ustanova objavljene su liste dece koja su primljena u vrtiće po ovogodišnjem konkursu, a produžetak roka za pregled zahteva zatražila je samo Predškolska ustanova 11. april u Novom Beogradu, koja će listu objaviti 19. juna, saopštio je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

Prema informacijama dobijenim od predškolskih ustanova, ovogodišnja lista čekanja će sigurno biti manja od prošlogodišnje, kada je na njoj bilo 10.000 dece, jer se očekuje da ih sada bude oko 7.000.

Ove godine je pristiglo 23.084 zahteva, 3.510 zahteva se odnosi na obavezno predškolsko obrazovanje koje nije uračunato u slobodnih oko 7.000 mesta. Oko 690 podnetih zahteva je višak u sistemu, jer su neki roditelji konkurisali na više mesta, prenosi Beoinfo.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.