Srbija

13.06.2017. 14:08

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Libek: Najstrožije osuđujemo konfiskaciju i rušenje objekata u vlasništvu NELT-a

Srbija

13.06.2017. 14:08

Libek najstrožije osuđuje konfiskaciju i rušenje objekata u vlasništvu kompanije NELT kao još jedan zabrinjavajući postupak države kojim se urušavaju temeljne vrednosti pravnog poretka.

„Odsustvo bilo kakve ozbiljnije javne reakcije na ovaj incident ukazuje da smo posle niza postupaka ili odsustva postupaka od strane države, od kojih su posebno zabrinjavajući bili pad helikoptera, pogibija nevinih ljudi kao i rušenje objekata u Savamali ozbiljno otupeli na ovakve postupke naših vlasti“, navodi se u saopštenju Libek-a.

Ono su podsetili da Srbija stoji veoma loše po pitanju zaštite svojinskih prava – na Međunarodnom indeksu svojinskih prava naših partnera iz Alijanse za svojinska prava, Srbija je rangirana kao 112. od 128 država. 

„Još goru poziciju Srbija zauzima na Indeksu globalne konkurentnosti koji objavljuje Svetski ekonomski forum, na kojem se nalazimo na 127. od 138 država koje ovaj indeks razmatra po pitanju svojinskih prava. Narušavanje principa privatne svojine na ovakav način pokazuje da država ne samo što nije sposobna da zaštiti temeljna načela sopstvenog pravnog poretka već i da sama učestvuje u tom narušavanju“, kažu u Libek-u i dodaju da ovakvim postupcima Srbija samo dodatno pogoršava već veoma lošu sliku o sebi kao o stabilnom i predvidivom poslovnom okruženju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.