Srbija

14.06.2017. 12:47

FoNet

Autor: Nova Ekonomija

Radnici Goše jutros blokirali prugu jer Vlada nije ispunila obećanje

Srbija

14.06.2017. 12:47

Radnici Fabrike šinskih vozila „Goša“ iz Smederevske Palanke jutros u devet časova blokirali su prugu Begrad – Niš na železničkom Koridoru 10, u znak protesta što nisu realizovane odredbe sporazuma potpisanog između Štrajkačkog odbora i menadžmenta fabrike.

Predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić izjavio je FoNetu da su radnici blokirali prugu na sat vremena i potpuno prekinuli saobraćaj na njoj.

„Niko ne reaguje na naše zahteve i kao da su svi digli ruke od nas. Svi nam kažu da sada nema vlade i da moramo da čekamo“, rekao je Vujičić.

On je rekao da do sada nisu realizovane odredbe sporazuma nakon kojeg je prekinut jednomesečni generalni štrajk.

„Nisu nam isplatili obećanih 30.000 dinara, a nisu nam dostavili ni spisak sa tačnim iznosom dugovanja radnicima. Trebalo je da daju garancije dražavi na pet miliona evra kakao bi nam bio povezan radni staž i uplaćeni doprinosi za penzijsko i zdravstveno osiguranje, ali ni to nisu ispunili“, naveo je Vujčić.

On je dodao da radnicima nije isplaćena ni akontacija za maj.

„Ništa od onoga što je precizirano sporazumom nije ispunjeno i zbog toga smo blokirali prugu“, rekao je Vujičić.

Vujičić je najavio da Štrajkački odbor razmatra mogućnost nove radikalizacije štrajka, kako bi privoleli poslodavca da ispuni data obećanja.

Radnici Goše u utorak su radikalizovali štrajk jednosatnom blokadom Železničke stanice jer su nezadovoljni što im nisu isplaćene zarade.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.