Srbija

15.06.2017. 15:16

Beta

Autor: Nova Ekonomija

FAM prema novom UPPR-u treba da vrati 26 miliona evra narednih 10 godina

Srbija

15.06.2017. 15:16

Fabrika maziva (FAM) u Kruševcu prema novom UPPR-u u narednih deset godina treba da vrati 26 miliona evra od ukupno 136 miliona evra duga.

To bi trebalo da obezbedi opstanak fabrike na tržištu, navode u rukovodstu te kompanije.

„UPPR je najpre usvojen prošlog maja, ali je, zbog procesnih razloga, odlukom Apelacionog suda, ponovo morao da bude urađen, a novi je usvojen krajem maja“, rekla je Beti generalna direktora FAM-a Jelica Đurović Petronijević. 

Ona je podsetila da su 31. oktobra 2015. godine ukupne obaveze FAM-a bile 136 miliona evra i da su nastale u periodu privatizacije, zbog čega je i došlo do njene obustave. 

„Obaveze smo kroz UPPR sveli na 26 miliona evra, vlada je donela zaključak kojim nalaže državnim poveriocima da otpišu potraživanja prema FAM-u od oko osam miliona evra, ukoliko taj plan postane pravosnažan“, rekla je Jelica Đurović Petronijević. 

UPPR predviđa grejs period od dve godine, tokom kojih fabrika treba da se konsoliduje, te period otplate duga od osam godina. Predviđen je uslovni otpis 90 odsto potraživanja neobezbeđneih poverilaca, do koga će doći u desetoj godini, odnosno kada preduzeće vrati deset odsto dugovanja prema njima. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.