Srbija

16.06.2017. 14:01

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Cena kvadrata u Beogradu ove godine porasla za 23 odsto

Srbija

16.06.2017. 14:01

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je vrednost kvadarta u Beogradu porasla za 23 odsto u odnosu na 2016. godinu.

On je kazao da se na osnovu toga određuje i naknada za građevinsko zemljište.

Skupština grada usvojila je odluku kojom se daje mogućnost investitorima da u slučaju jednokratnog plaćanja doprinos za gradsko građevinsko zemljište plate sa umanjenjem za 40 odsto, umesto za dosadašnjih 30 odsto. 

Jedan od elemenata koji utiče na visinu doprinosa za uređenje gra]evinskog zemljišta, koji investitori plaćaju u postupku dobijanja gradjevinske dozvole ili rešenja o odobrenju izvodjenja radova, jeste i prosečna cena stanova novogradnje. 

Kako je u drugoj polovini 2016. godine prosečna cena stanova u novogradnji u Beogradu iznosila 228.684 dinara, što je povećanje od 23 odsto u odnosu na prethodnu cenu koja je bila 185.605 dinara u prvom delu prošle godine. 

Obrazlažući predlog odluke gradski menadžer Goran Vesić rekao je to znači da bi i doprinos za uređivanje trebalo da poskupi za 23 odsto, pa se, da se to ne bi desilo, omogućava investitorima umanjenje plaćanja naknade za 40 procenata, ukoliko uplatu izvrše jednokratno, umesto dosadašnjih 30 odsto. 

To, kako je rekao, znači da će im doprinos biti veći za oko pet odsto. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.