Srbija

22.06.2017. 10:35

Jugmedia

Autor: Nova Ekonomija

Nije uspeo ni peti pokušaj prodaje kompanije Aha Mura prvi maj Pirot

Srbija

22.06.2017. 10:35

Stečajni upravnik kompanije Aha Mura Prvi maj Pirot Miroljub Dimitrijević proglasio je neuspelim i poslednji pokušaj prodaje fabrike u stečaju.

Kako podseća, na peti oglas stigla je samo jedna ponuda u iznosu od 127 miliona dinara koju je dostavila Slobodna zona Pirot, a ponuđena cena daleko je niža od procenjene vrednosti koja iznosi 631 milion dinara.

Dimitrijević navodi da je, budući da je ponuđena cena manja od 50% procenjene vrednosti imovine fabrike, tražio saglasnost Odbora poverilaca o eventualnoj prodaji, a da je samo jedan od petoro članova bio saglasan da se ova ponuda prihvati, dok se ostali nisu izjasnili. Zbog toga je stečajni upravnik i petu prodaju fabrike proglasio neuspešnom, a u narednom periodu doneće odluku o daljem načinu, uslovima i rokovima prodaje Aha Mure Prvi maj. 

U saopštenju još dodaje da će Slobodna zona Pirot imati mogućnost da ponudi cenu koja je prihvatljiva za sve učesnike u postupku. 

Stečaj u pirotskom preduzeću uveden je 25. juna 2015. godine.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.