Srbija

22.06.2017. 13:25

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Garaža na Obilićevom vencu u Beogradu biće otvorena 1. jula

Srbija

22.06.2017. 13:25

Garaža na Obilićevom vencu u Beogradu biće otvorena 1. jula, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić. Dodao je da je u toj garaži obezbeđeno 217 rezervisanih mesta za stanare, po povlašćenoj mesečnoj ceni od 6.500 dinara.

„To će biti prva zelena garaža u Beogradu, jedna od tri koje će pokriti buduću pešačku zonu i rešiti problem parkiranja za stanovnike centra grada. Zakođe će biti i prva garaža u Beogradu u kojoj elektroautomobili mogu da se besplatno pune“, istakao je Vesić.

Dodao je će svi građani koji žive na Obilićevom vencu imati pravo na povlašćenu parking karticu (PPK), bez obzira na to da li parkiraju u garaži ili ne.

Gradski menadžer je najavio i da će u budućoj garaži na Studentskom tru biti odvojeno 250 mesta za stanare iz Rajićeve, Cara Lazara i drugih ulica koje gravitiraju ka njoj, dok će stanari Kosančićevog venca dobiti 75 rezervisanih mesta u budućoj garaži u Fruškogorskoj.

Po rečima Vesića, u planu je da sledeće godine i Brankova ulica dobije novi izgled, a biće uređene i ulice Gračanička i Carice Milice, iako neće biti deo pešačke zone.

„Ove godine smo uradili 69 fasada u centru, a iduće planiramo još 200. Zasada su se radile Karađorđeva, Pop Lukina, Kosančićev venac, Kralja Milana, a plan je da se tek sredi cela Brankova ulica, čije sivilo svakome pokvari utisak Beograda. Pešačka zona na Obilićevom vencu planirana je još od 1986, kada je zatvorena Knez Mihailova“, rekao je Vesić.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.