Srbija

24.06.2017. 07:44

Autor: Nova Ekonomija

Bivša zgrada Američke ambasade u Kneza Miloša ispisala svoju istoriju

Srbija

24.06.2017. 07:44

Zgrada nekadašnje Američke ambasade, koja se nalazi na potezu od Knez Miloševe do Sarajevske ulice, ispisala je svoju istoriju.

Bageri su u četvrtak srušili prve objekte ove celine iz Sarajevske. U narednim mesecima biće vidljiva i unutrašnjost autentične zgrade u Knez Miloševoj, koja će jedina biti sačuvana, najavili su izraelski investitori koji su kupili ovo zemljište.

Bageri su i četvrtak od ranih jutarnjih sati zaposeli ulicu sa donje strane zdanja nekadašnje ambasade. Izraelske kompanije Yossi Avrahami i Almogim holdings, koje su u septembru prošle godine kupile kompletan blok, potvrdile su rušenje celog bloka, izuzev autentične zgrade u Ulici kneza Miloša, prenose Večernje novosti. 

Ova građevina sastojala se od nekoliko zgrada. Izraelci su tada najavili gradnju podzemnog parkinga za oko 500 vozila, 220 luksuznih stanova, mini naselje sa nekoliko podzemnih vinarija, ali i restorana, mada nije bila isključena ni gradnja hotela.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.