Srbija

05.07.2017. 10:45

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Švajcarska IT kompanija ima ozbiljne planove u Srbiji

Srbija

05.07.2017. 10:45

Biznis strategija švajcarske softverske agencije Namics za naredne dve godine uključuje i proširenje kancelarije u Srbiji.

Cilj je da u 2019. godini zaposle oko 100 softverskih inženjera, najavio je Bernd Šop, novi izvršni direktor te kompanije

Šop je na toj poziciji nasledio Jurga Štukera, dugogodišnjeg izvršnog direktora i partnera u kompaniji, koji je postao član Upravnog odbora Namics-a, i fokusiraće se na konsultacije i inovacije, navodi se u saopštenju kompanije. 

„U Beogradu i Srbiji ima mnogo talentovanih inženjera i moje dosadašnje iskustvo je pokazalo da se oni ni po čemu ne razlikuju od naših kolega u Švajcarskoj i Nemačkoj. Srpski inženjeri imaju odlično obrazovanje, radnu kulturu, znatiželjni su i posvećeni“, kaže Šop. 

Ističe da je Namics postavio neke standarde koji se tiču inženjerske strane posla i zbog toga će, kako dodaje, Srbija i u budućnosti zauzimati važno mesto u planovima agencije. 

Uz oko 450 kolega iz Švajcarske i Nemačke, na Namics-ovim međunarodnim projektima trenutno radi i 50 visokokvalifikovanih softverskih stručnjaka iz Srbije, a plan je da beogradska kancelarija u narednom periodu raste najmanje 20 odsto godišnje. 

„Akcenat će nam biti na zapošljavanju Java inženjera, a pored ostalih tehnologija, želimo da počnemo i sa formiranjem tima koji će raditi u .Net tehnologiji“, napomenuo je Šop prilikom izlaganja biznis strategije. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.