Srbija

05.07.2017. 11:19

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Sindikati Sloga traže dozvolu za kupanje u muzičkoj fontani

Srbija

05.07.2017. 11:19

Udruženi sindikati Srbije Sloga traže od gradonačelnika Beograda Siniše Malog da predsedniku sindikata mašinovođa Sloga – Srbija kargo Užice na njegov lični zahtev omogući specijalnu dozvolu da se okupa ili opere u muzičkoj fontani na Slaviji, budući da grad Beograd nema ni jednog javnog kupatila u funkciji.

„Sramota je da Beograd na početku 21. veka nema ni jedno javno kupatilo, u kome bi se naš predstavnik sindikata Nebojša Dukanac okupao nakon marša od 200 kilometara koji je započeo ka Beogradu, kako bi upozorio na loš materijalni položaj zaposlenih i kršenje prava u njegovom preduzeću“, navodi se u saopštenju Sloge.

„Zato, tražimo da se u projektima i kapitalnim investicijama koje gradske vlasti svakodnevno najavljuju, poput isticanja jarbola i slično, uvrsti i izgradnja bar jednog javnog kupatila, kako bi i siromašni građani i oni na proputovanju kroz glavni grad Srbije koji nemaju para za hotel imali priliku da se okupaju“, navode oni.

Zanemarivanje potrebe za javnim kupatilom, kako kažu, vide kao strah vlasti od istine i namernu opstrukciju kako bi se sprečio veći priliv gubitnika tranzicije iz unutrašnjosti Srbije ka Beogradu i prikrivanje istine o realnom stanje našeg ekonomskog i socijanog osiromašenja.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.