Srbija

05.07.2017. 13:19

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Opasan otpad bačen na deponiju u Petrovcu na Mlavi

Srbija

05.07.2017. 13:19

Opštinsko veće i Štab za vanredne situacije opštine Petrovac na Mlavi proglasili su vanrednu situaciju na delu teritorije te opštine zbog opasnosti od otpada na lokalnoj deponiji koji ima neprijatan miris.

Kako su preneli lokalni mediji, deponiju je obišao inspektor za zaštitu životne sredine koji je utvrdio da miris potiče iz buradi sa neindentifikovanom supstancom.

Analizom u specijalizovanoj laboratoriji, utvrđeno je da se u buradima nalazi piljevina pomešana sa pesticidom kome je najverovatnije istekao rok trajanja.

Od tih supstanci stvara se materija kiselog karaktera, neprijatnog mirisa, koji utiče na kvalitet života lokalnog stanovništva i predstavlja opasan otpad.

Policija je identifikovala osobu koja je burad bacila na deponiju i utvrdila da je ovakva supstanca lagerovana i u magacinima bivšeg mlina Borac u Petrovcu na Mlavi.

Opštinski javni tužilac naredio je da licencirano preduzeće uz asistenciju policije trajno zbrine burad sa tom supstancom a troškove transporta platiće opština Petrovac na Mlavi kojoj će odgovorna lica refundirati sredstva po okončanju krivičnog postupka.

Vanredna situacija biće ukinuta po dislokaciji otpada koja će se obaviti narednih dana.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.