Srbija

05.07.2017. 13:29

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Prva petoletka za dve godine ostvarila prihod veći od 137 miliona evra

Srbija

05.07.2017. 13:29

Trstenička Prva petoletka namenska za dve godine poslovanja ostvarila je prihod veći od 137 miliona evra.

Od firme, koja je, navode u fabrici, jedva isplaćivala radnicima 20 odsto plate, sada ima redovne prihode uz prosek plate od oko 47.000 dinara.

Prva petoletka namenska je nedavno na sajmu naoružanja u Abu Dabiju sklopila veoma povoljan ugovor, i uz odličnu saradnju sa Ministarstvom odbrane, stigla i do sklapanja značajnih ugovora koji će omogućiti otvaranje novih radnih mesta i rad u dve smene. 

Direktorka Anđelka Atanasković za Tanjug kaže da su od „dubokog minusa“ i kašnjenja isplata dobavljačima došli do toga da imaju posao koji je profitabilan, a pravom preraspodelom novca sada posluju pozitivno. 

Ona je rekla da bi finansijski rezultati realno bili još i bolji, jer je oko tri miliona evra uloženo i u obnavljanje sredstava za proizvodnju. 

„Kada imate posla, znate i da će biti naplate. Zato su radnici dobili vetar u leđa i volju da rade. Rezultat toga su novi proizvodi i želja za osmišljavanjem drugih. Ulažemo u sebe i to je naš veliki plus. Sa sindikatom zaposlenih smo dogovorili da dobit ne utrošimo na povećanje plata, veh da uložimo u mašine“, rekla je Atanasković. 

Vlada Srbije odobrila je PPT sredstva u iznosu od 3,5 miliona evra kako bi se modernizovala oprema. 

Direktorka kaže da je taj novac već stigao i ići će u nabavku opreme, nove investicije…a u toku su dogovori sa dobavljačima mašina, kako bi se našle one prave koje su fabrici potrebne i koje će dati najbolje efekte. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.