Srbija

06.07.2017. 12:20

Autor: Nova Ekonomija

Do kraja godine u Srbiji će biti zaposleno oko 100 novih zdravstvenih radnika

Srbija

06.07.2017. 12:20

Do kraja godine u Srbiji će biti zaposleno oko 100 novih zdravstvenih radnika, najavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

U Palati Srbije je organizovan prijem za nekoliko stotina novozaposlenih medicinara, a tom prilikom ministar Lončar je potvrdio da je tokom godine posao preko konkursa dobilo 1.644 zdravstvenih radnika, a medju njima oko 1.000 medicinskih sestara i tehničara. 

Lončar je naveo da među novozaposlenim lekarima ima mnogo onih koji su godinama volontirali, a fakultet su zavrsili sa prosekom 9. 

„Država ih je konačno prepoznala“, kazao je Lončar i dodao da će se nastaviti sa zapošljavanjem jer ukoliko nema ljudi neće imati ko da radi sa novom opremom i u novim zgradama. 

„Nećemo dozvoliti urušavanje državnog zdravstva“, kazao je Lončar i istakao da su u nekom ranijem periodu bile zaustavljene specijalizacije koje su državne zdravstvene ustanove ostavljale bez kadra.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.