Srbija

12.07.2017. 14:19

Beta, AFP

Autor: Nova Ekonomija

Savetnik za privatizaciju PKB korporacije biće kompanija Dilojt

Srbija

12.07.2017. 14:19

Savetnik za privatizaciju PKB Korporacije biće kompanija Dilojt (Deloitte), a Ministarstvo privrede će u narednom periodu Vladi Srbije predložiti najoptimalniji način za privatizaciju tog preduzeća, rečeno je agenciji Beta u tom ministarstvu.

Kako navode, ta konsultantska kuća je jedina konkurisala na javnom pozivu za izbor privatizacionog savetnika.

Komisija za prikupljanje ponuda za izbor privatizacionog savetnika u postupku privatizacije PKB-a je posle razmatranja ponude i uzimajući u obzir rokove propisane Zakonom o privatizaciji predložila Odboru direktora da kao najpovoljniju izabere tu ponudu. Skupštine akcionara PKB Korporacije usvojila je predlog komisije.

„Dostavljena je jedna ponuda i to od strane Dilojt Beograd koja je bila potpuna, podneta u roku predviđenim javnim pozivom i koja podrazumeva kadrovsku podobnost u smisli da rukovodioci projektnog tima imaju iskustva u pogledu izrade privatizacione dokumentacije u poljoprivrednom sektoru“, kažu u tom ministarstvu.

Odlukom Skupštine, kako se navodi, naloženo je generalnom direktoru PKB Korporacije Dragiši Petroviću da potpiše ugovor o savetodavnim uslugama s tom konsultantskom kućom.

Ministarstvo privrede će, kako dodaju, ceneći procenu vrednosti, strateški značaj firme, kao i iskazano interesovanje investitora, predložiti Vladi najoptimalniji način za privatizaciju.

Posle toga, Ministarstvo privrede će objaviti javni poziv.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.