Srbija

12.07.2017. 14:30

N1 Beograd

Autor: Nova Ekonomija

Lončar: Besplatan zdravstveni sistem kao u Srbiji ne postoji nigde

Srbija

12.07.2017. 14:30

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da zdravstveni sistem kakav postoji u Srbiji, gde je sve besplatno, ne postoji nigde u Evropi.

„Hajde da sačuvamo ovo što imamo, nemojte da bude kasno, da izgubimo ovo pa da nam posle bude žao. Država se trudi, mnogo malo se izdvaja iz .. participacije i doprinosa. Izdvaja se oko 200 evra po stanovniku na godišnjem nivou a potroši se oko 1.000 evra. Dragi građani, samo da znate“, rekao je Lončar novinarima.

On navodi da se participacija plaća da bi se unapredila služba ali da nju ne plaćaju najugroženiji slojevi stanovništva.

„Zna se svaki dinar gde ode. To je kap u moru u odnosu na ono koliko država daje. Nemojte da pravimo zabunu oko toga, shvatimo kakvo osiguranje mi imamo ovde i šta nama država pruža, kako se lečimo“, naveo je on.

Ministar je podsetio da je u svetu drugačija situacija, da je teško doći do lekara, i da ako građani nemaju osiguranje, neće ih primiti.

„To u Srbiji nema. Nemate čoveka koji nije primljen, koji nije zbrinut kome se ne daje maksimum. Imajte to na umu“,naglasio je ministar zdravlja.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.