Srbija

13.07.2017. 08:24

Autor: Nova Ekonomija

Brnabić: Angela Merkel insistirala da se u Berlinski proces uključi digitalizacija

Srbija

13.07.2017. 08:24

U Trstu imamo mnogo značajnih sastanaka i Berlinski proces je veoma važan za regionalnu saradnju, koja je važna za proces evropskih integracija, i Srbija je iskreno posvećena toj saradnji, kaže premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona navodi da joj je drago što joj je mandat počeo sastancima u Trstu i da je Srbija poslednje tri godine pokazala da je iskreno posvećena saradnji na zapadnom Balkanu.

„Ova vlada će nastaviti da insistira na tome. Zaključci su da treba da se nastave i ubrzaju dogovoreni projekti, Srbija je uradila najviše i to je prepoznato od partnera u EU, bitna nam je infrastruktura, ekonomska saradnja, osnovana je regionalna privredna komora, biće dobro da se privredncii povezuju i to ide lakše nego politika“, kaže predsednica Vlade.

Brnabić ističe da je na sastanku nemačka kancelarka Angela Mekelinsistirala da se u Berlinski proces uključi i digitalizacija, kao i da se više pažnje pokloni omladini, startap i inovacionim poreduzećima, jer je, kako kaže, to perspektiva EU i zato treba da bude perspektiva zapadnog Balkana.

„Srbija u to ulaže više od 30 miliona evra, mislim da smo na dobrom putu“, navodi premijerka.

Prema njenim rečima, obrazovanje je drugi prioritet na kome će Vlada Srbije raditi, jer mladi vide svoju šansu upravo u novim granama privrede, kao što je IT indsutrija, startap zajednica i inovacione kompanije. Ona je naglasila važnost ohrabrivanja mladih da preduzimaju incijative i traže šanse, da razmišljaju o mogućnostima i ne odustaju, da se bore za sebe, a „samim tim i za naše društvo“. 

„Čitav region mora da razmišlja pobednički, da kreiramo atmosferu tako da svi dobijamo, umesto da jedan dobija, a drugi gubi“, rekla je ona.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.