Priče i analize

22.07.2017. 11:15

Nataša Stojanović

Autor: Nova Ekonomija

Napustili su siguran život u Njujorku da bi na Kostariki napravili svoj hotel iz snova

Bračni par Domel i Marija Libid, bili su uspešni kompjuterski animatori u Njujorku, a onda su 2016. godine napustili posao, preselili se na Kostariku i otvorili hotel iz snova, koji je postao unosan biznis. ...

Bračni par Domel i Marija Libid, bili su uspešni kompjuterski animatori i stručnjaci za vizuelne efekte. Do 2016. godine živeli su u Njujorku i samo su povremeno odlazili na Kostariku da se odmore, surfuju, vežbaju jogu i napune baterije. 

Ali, tamo im se toliko dopalo da je svaki njihov boravak postajao sve duži. Počeli su da maštaju o preseljenju, ali je u tom trenutku izgledalo nemoguće napustiti sigurnost Njujorka i upustiti se u jednu takvu avanturu.

Nalu

Odluka je konačno sazrela kada su dobili dvoje dece i shvatili da zbog zahtevnog posla i dugog radnog vremena ne mogu da im se dovoljno posvete. 

Odlučili su da probaju, pa šta bude.

Spakovali su kofere i otišli na Kostariku na probni život od devet meseci.

nalu3

Ali posle samo mesec dana rešili su da tu i ostanu. U Njujork su se vratili samo da prodaju svu imovinu koju su imali i taj novac uložili su u izgradnju predivnog hotela Nalu Navara, koji je ostvarenje njihovog životnog sna. 

Nalusurf

‘Nalu’ na havajskom znači ‘talas’ i ima isto značenje kao izraz ‘Pura vida’ koji se koristi na Kostariki, a koji je u bukvalnom prevodu ‘Čist život’. Simbolično ‘Pura Vida’ znači večni optimizam i praćenje toka života, što je i način na koji Domel i Marija žive.

Za uređenje njihovog malog raja, kako ga zovu, angažovali su poznatog arhitektu Benjamina Garsiu Sakse, koji je dizajnirao jedinstvene vile i fitnes studio. 

nalukrevet

„U Nalu možete doći tokom cele godine. Najviše gostiju imamo od  decembra do aprila jer tada nema kiše i nije toliko vruće. Ali, divno je doći i tokom juna, jula i avgusta kada padaju kiše, ali sve postaje jarko zeleno, biljke su u punom cvatu, manja je gužva, a još uvek može sjajno da se surfuje“, kažu oni za Novu ekonomiju.

Svi gosti imaju svoju privatnost. Najbliža plaža je na samo pet minuta hoda od hotela, a svaka vila ima i svoj bazen. 

Nalu5

„Surfovanje je glavna atrakcija. Surferi nam dolaze tokom cele godine. Nosara je zajednica kojoj je zdrav život na prvom mestu. Jesti zdravo i biti fit je za nas vrlo važno. Da bi se to postiglo, u Nalu studiju imamo i časove joge, borilačkih veština, plesa, i mnoge druge programe vežbanja za decu i odrasle „, kažu naši sagovornici.

Uz sve to, njihovi gosti mogu uživati u nebrojenim avanturama u tom kraju, kao što su jahanje konja, istraživanje prirode kajakom, obilazak brojnih vodopada, pecanje, plovidbe brodom….

Većina stanovnika su lokalni Kostarikanci, ali i mnogobrojni doseljenici koji su baš na ovom mestu našli svoju sreću.

Nalu7

Bujna vegetacija, koju naseljavaju mnogobrojne  životinjske vrste poput majmuna, ružičaste vile –  Armadilo, veverica, rakuna, krokodila, ali i raznih vrsta ptica, prava su egzotika za ljubitelje prirode.

Zanimljivo je da u Nalu ne služe hranu.

„Imamo luksuzne kuhinje u kojima gosti mogu da kuvaju sebi ili mogu da iznajme kuvara dok borave ovde“, kažu sagovornici Nove ekonomije.

Naluljuljka

Više o ovom prelepom hotelu možete saznati i na njihovoj Facebook stranici Nalu Navara.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.