Srbija

24.07.2017. 06:42

Blic

Autor: Nova Ekonomija

Vučić: Vreme je da kao narod prestanemo kao noj da zabijamo glavu u pesak

Srbija

24.07.2017. 06:42

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je unutrašnji dijalog o Kosovu odlučujući za budućnost Srbije i srpskog naroda.

„Vreme je da kao narod prestanemo kao noj da zabijamo glavu u pesak, pokušamo da budemo realni, ne dopustimo da izgubimo ili nekome predamo ono što imamo, ali i da ne čekamo da će nam u ruke doći i ono što smo odavno izgubili“, naveo je Vučić u autorskom tekstu objavljenom u Blicu u kome piše o tome zašto je Srbiji potreban unutrašnji dijalog o Kosovu.

Vučić je ocenio da je vreme da Srbija radi, razmišlja i pobeđuje bez sukoba.

„Rešenje ne leži u našim mitovima i sukobima, ali sa druge strane ne leži ni u negiranju i odricanju od svih naših nacionalnih i državnih interesa“, rekao je Vučić i ocenio da Srbija nije za potcenjivanje, uprkos činjenici da Albanci u sprovođenju nacionalnih ideja imaju podršku zapadnih zemalja.

Predsednik je ocenio da je za napredak Srbije neophodno bar razrešiti kosovski problem.

„Da bi naš napredak bio stalan i održiv, moramo, ako ništa bar da pokušamo da razrešimo kosovski, Gordijev čvor, a ne da se krijemo i najteži teret ostavljamo našoj deci“, napisao je Vučić.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.