Srbija

26.07.2017. 19:54

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Postoji mogućnost da se poveća cena maline

Srbija

26.07.2017. 19:54

Očekujem da se cena maline u narednom periodu poveća, a sve činjenice na tržištu idu tome u prilog, kaže pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević.

Sastanak sa predstavnicima udruženja malinara iz Vojvodine je plod naše kontinuirane komunukacije i namera da u narednom periodu zajednički razvijamo strategiju malinarstva u Vojvodini, rekao je Radojević.

Radojević je nakon sastanka kom je prisustvovao i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao da očekuje da se cena maline u narednom periodu poveća, te dodao da sve činjenice na tržištu idu tome u prilog. 

„Na primeru maline iz Centralne Srbije vidimo kako je podignut nivo akontne cene i očekujemo da se isto tako desi i po pitanju maline u Vojvodini, a to kažem pre svega zbog toga što će se malina u Vojvodini brati do oktobra, za razliku od maline iz Centralne Srbije, koja se praktično završava u narednim danima“, naveo je Radojević. 

On je podsetio da resorni sekretarijat ima niz novih podsticajnih mera, između ostalog i za nabavku elemenata za zaštitu grada, gde je posebno prepoznato jagodičasto i bobičasto voće što nije bio slučaj do ove godine. 

„Kroz naše konkursne linije po prvi put se primenjuju i mreže za zasade i značajno smo povećali sredstva za opremanje hladnjača u odnosu na prošlu godinu kada smo opredili 35 miliona dinara, sada smo izdvojili 145 miliona, a maksimalni iznos po korisniku je povećan sa tri na pet miliona dinara“, kazao je Radojević. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.