Srbija

27.07.2017. 16:11

Beta, FoNet

Autor: Nova Ekonomija

Novi šef delegacije EU predao akreditivno pismo Vučiću

Srbija

27.07.2017. 16:11

Novi šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici predao je akreditivno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Predsednik Srbije je Fabricija i njegovu suprugu i troje dece dočekao ispred Palate Srbija, a događaju je prisustvovao i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Vučić je pritom istakao da je punopravno članstvo u EU jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta za Srbiju.

Vučić je italijanskom diplomati, koji će u narednom periodu u Srbiji predstavljati EU, rekao da veruje da će svojim iskustvom, znanjem i angažmanom dati važan doprinos daljem toku pregovora o punopravnom članstvu.

Perspektiva punopravnog članstva daje snažan podstrek sveobuhvatnim reformama koje sprovodimo, kao i politici pomirenja i regionalne saradnje na Balkanu, istakao je Vučić, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Fabrici je rekao da je došao sa osećanjem velike odgovornosti za dužnost koju će obavljati i da veoma dobro zna koliko je EU posvećena evropskoj perspektivi Srbije i celog regiona.

Fabirci je iskusni diplomata koji je tokom karijere službovao u različitim delovima sveta i međunarodnim organizacijama, a u Beograd je došao s mesta šefa Delegacije EU u Australiji i na Novom Zelandu.

Novi ambasador EU je izrazio zadovoljstvo što je akreditovan za službu u Srbiji.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.