Srbija

28.07.2017. 08:31

N1, B92

Autor: Nova Ekonomija

Gondola na Zlatiboru dobila građevinsku dozvolu

Srbija

28.07.2017. 08:31

Ministarstvo građevine izdalo je građevinsku dozvolu za gondolu na Zlatiboru, objavio je predsednik Opštine Čajetina i lider Zdrave Srbije Milan Stamatović na svom Fejsbuk profilu.

Ministarstvo je saopšilo da je dozvolu izdalo, pošto je Opština, posle tri nepotpune prijave podnela ispravnu dokumentaciju, i pozvalo nadležne da na vreme pripreme i dokumentaciju za ostale faze gradnje ukoliko žele da dobiju dozvolu na brz i efikasan način.

„Ovaj primer dokazuje da u Srbiji politički motivisani pritisci i zaobilaženje propisa nisu način da se dođe do dozvole za gradnju, već je način poznat i isti za sve investitore – podnošenje potpune dokumentacije bez tehničkih propusta“, navodi se u saopštenju.

Ti radovi, kako se navodi u odluci Ministarstva, obuhvataju izgradnju krajnje stanice Tornik s pratećim objektima. U odluci je navedeno i da građevinska dozvola prestaje da važi ako radovi ne počnu u roku od dve godine od dana pravnosnažnosti rešenja.

Investitor se na osnovu te odluke obavezuje da pre izdavanja upotrebne dozvole izvrši spajanje nabrojanih zemljišnih katastarskih parcela u građevinsku parcelu, i da osam dana pre početka izvođenja radova prijavi početak gradnje Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Investitor se obavezuje da obezbedi stručni nadzor izgradnje, navodi se u rešenju i dodaje da se za radove ne obračunava doprinos za uređenje građevinskog zemljišta.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.