Srbija

04.08.2017. 10:28

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Radnici Namenske iz Lučana žrtve i taoci istrošene industrije

Srbija

04.08.2017. 10:28

Radnici Milan Blagojević – Namenska iz Lučana zbog puke egzistencije se godinama unazad primoravaju na igru ruskog ruleta, budući da ne postoji godina u kojoj neko od radnika nije stradao, pa je i tim i jučerašnje zajedničko saopštenje rukovodstva i sindikata te fabrike povodom  tragedije njihovih radnika veoma zabrinjavajuće, ali i cinično, navodi se u saopštenju sindikata Sloga.  

 „Porediti tragediju radnika na poslu sa smrtnim slučajevima na autoputu, pritom negodovati zbog opravdanog interesa javnosti i publiciteta, i uz molbu kroz saopštenje da se gubitak dvojice radnika ne koristi za političke obračune neistomišljenika, upravo potvrđuje da su zaposleni u namenskoj  žrtve i taoci istrošene industrije sa dotrajalom tehnologijom, svesno gurnuti u rizik“, navode oni.

 Bilo bi, kako kažu, veoma interesantno izvršiti poređenja sa drugim sličnim fabrikama u Evropi i doći do podataka da se požari i smrtni slučajevi radnika dešavaju veoma retko, gotovo nikada ili u jako zanemarljivim procentima u odnosu na Srbiju.

 „Tvrdnje poslovodstva Namenske iz Lučana o ulaganjima u fabriku i bezebednost radnika su čist šminkeraj i svaka dalja proizvodnja bez ozbiljnijih ulaganja preti da odnese još života i zavije nečiju porodicu u crno“, piše u saopštenju.

 Ono što nas kao autentični radnički sindikat veoma brine je učestala matrica takozvanih prodržavnih sindikata da brane neodbranjivo, izigravajući moralni sapun za obraz nesposobnog poslovodstva, i da takvom igrom upravo oni okreću burence ruskog ruleta svojim kolegama.

 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.