Srbija

04.08.2017. 12:04

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Fabrika Milan Blagojević: Povređeni radnici imali zaštitnu opremu

Srbija

04.08.2017. 12:04

Rukovodstvo i sindikat fabrike namenske industrije „Milan Blagojević“ iz Lučana saopštili su danas da su radnici, povređeni u požaru koji je izbio 2. avgusta, imali odgovatrajuću zaštitnu opremu, ali da je stepen opekotina kod jednog radnika „veći od uobičajenih i da će nadležni državni organi to ispitati“.

U saopštenju se navodi da je to bio požar koji je „predviđen tehnološkim postupkom i takvi tehnološki požari u procesu valjanja su po svetskim normama u sličnim tehnologijama dozvoljeni i do 10 odsto u odnosu na dnevnu proizvodnju“. 

„Preduzeće ‘Milan Blagojević’ kao prvo u lancu proizvodnje Odbrambene industrije Srbije, ima najopasniji tehnološki proces proizvodnje, u svom proizvodnom programu ima najopasnije materije kao što su nitroceluloza i nitroglicerin. Javnost teba da zna da i pored primene svih tehničkih i organizacionih mera zaštite mogu nastati akcidenti“, navodi se u saopštenju i dodaje da drugi požari u industriji „nemaju toliki publicitet“.

U saopštenju se dodaje da rukovodstvo te fabrike primenjuje sve predvidjene mere zaštite, ali da je neophodno da se uvedu novi sistemi zaštite od požara.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.