Srbija

08.08.2017. 10:01

Večernje Novosti

Autor: Nova Ekonomija

Postavljanje previsokih ivičnjaka u Bulevaru oslobođenja zabrinulo građane

Srbija

08.08.2017. 10:01

I posle sređivanja Bulevara oslobođenja, vozila će se ostavljati od Slavije do Hrama Svetog Save.

Sanacija Bulevara oslobođenja, odnosno postavljanje visokih ivičnjaka, zabrinulo je građane koji su parkirali svoja vozila na parkingu duž leve strane ulice u pravcu ka Autokomandi.

Parking-prostor od Slavije do Hrama Svetog Save uvek je bio pun automobila, a građani su koristili i desnu stranu ulice za ostavljanje vozila, uprkos zabranama. 

Rekonstrukcijom saobraćajnice od Slavije do Fakulteta za veterinarsku medicinu i zamenom tramvajskih šina, trotoari i novopostavljeni ivičnjaci biće nešto viši nego ranije. Upravo je to zabrinulo Vračarce, koji su pomislili da posle obnove Bulevara neće više moći ovde da se parkiraju. 

„Ivičnjaci su baš visoki“, kaže Nina S, pišu Večernje novosti. 

„Negde su postavljali i po dva, tri bloka. Pitala sam radnike uposlene na gradilištu šta će biti sa parkingom, ali nisu znali da mi kažu. Tu je bilo više od 50 mesta za ostavljanje vozila, što nikako nije malo. Svi tragamo za parkingom u ovom delu grada, pa bi njihovo ukidanje u ovom delu ulice bio veliki problem“, objašnjava ona. 

Iz Sekretarijata za investicije, koji je zadužen za rekonstrukciju, navode da je bojazan građana neopravdana i da sve ostaje kako je bilo. 

„Sve ostaje kako je i bilo pre rekonstrukcije“, ističe Luka Petrović, sekretar za investicije. 

„Planom sanacije nije predviđeno ukidanje parking-mesta, pa će građani i dalje ovde moći da ostavljaju svoja vozila. Oni koji se budu parkirali na desnoj strani, to će činiti na divlje, pošto će to i dalje biti zona bez parkinga“, istakao je on. 

Iz JP Parking sevis potvrđuju da je od Krušedolske do Slavije bilo nešto više od 70 parking-mesta, i da su sva uvek bila popunjena. 

Zbog pomeranja tramvajskih šina za pola metra ka trotoaru, i drvored s jedne i druge strane Bulevara oslobođenja biće proređen. Oko pet stabala, koja su posađena preblizu saobraćajnice, biće posečeno, kako bi tramvaji tuda bezbedno mogli da saobraćaju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.