Svet

17.10.2013. 09:49

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Slovenija prodala Helios

Svet

17.10.2013. 09:49

Slovenija je potpisala sporazum o prodaji Heliosa, prve od 15 državnih kompanija određenih za privatizaciju, u pokušaju da pribavi preko potrebna sredstva.
Konzorcijum uglavnom državnih akcionara prodao je 73 odsto akcija proizvođača farbi Helios austrijskoj kompaniji Ring internešnel holding (RIH), prenosi agencija Frans pres.
RIH je pristao da plati 520 evra po akciji, čime je vrednost fabrike boja iz Ljubljane procenjena na 145 miliona evra, piše slovenački dnevnik Finance. 
Slovenački parlament je u junu odobrio privatizaciju 15 državnih firmi, uključujući Telekom i aviokompaniju Adrija ervejz, u cilju stabilizacije javnih finansija i rešavanja problema u bankarskom sektoru, u vreme kada se pričalo da će Sloveniji biti potrebna međunarodna finansijska pomoć. 
Helios, vodeći prozivođač farbi u jugoistočnoj Evropi sa 2.300 zaposlenih, ostvario je prošle godine neto profit od 4,4 miliona evra, u odnosu na 1,34 miliona iz 2011. godine.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. BEDNI NARODE STA SI DOCEKAO DA TI LOPOVI I SAMONAZOVI PREDUZETNICI — VELIKI I MALI ODLUCUJU DA LI CES IMATI ZA MINIMALNI LICNI DOHODAK DA KUPIS HLEB I MLEKO. SRAMOTA. SVIMA MINIMALAC. PA DA VIDE KAKO JE TO.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.