Srbija

22.08.2017. 14:26

Autor: Nova Ekonomija

Đorđević: Nisam razgovarao s radnicima Goše, to je privatna fabrika

Srbija

22.08.2017. 14:26

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da danas nije razgovarao sa radnicima Goše koji su protestovali ispred Vlade Srbije jer je ta fabrika u privatnom vlasništvu, ali je istakao da država pokušava da reši njihov problem na najbolji način.

„Vlada je od prvog trenutka preko Agencije za mirno rešavanje radnih sporova pokušavala da reši problem i bila je uključena u razgovore“, rekao je Đorđević.

On je dodao da je Vlada Srbije radnicima Goše pomogla da overe zdravstvene knjižice do 30. septembra, nudila se da posreduje u prodaji proizvoda te fabrike šinskih vozila, ali i ponudila 120 radnih mesta za koje se, kako je rekao, prijavio samo jedan radnik.

Đorđević je novinarima u Vladi Srbije rekao da štrajk nije način na koji radnici treba da ostvaruju svoja prava.

Zaposleni u Goši iz Smederevske Palanke štrajkuju od kraja marta ove godine jer od poslodavca potražuju oko 30 plata. Fabrika je bila u vlasništvu slovačkog ŽOS-a a u aprilu ove godine je preprodata kiparskoj firmi Lisnart.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.