Srbija

23.08.2017. 16:05

N1 Beograd

Autor: Nova Ekonomija

Brnabić: Nemam problem s tim da Vučićeve slike budu u državnim institucijama

Srbija

23.08.2017. 16:05

Premijerka Ana Brnabić ne vidi problem u tome da se fotografije predsednika države Aleksandra Vučića postave u državne institucije, pošto smatra da treba nastaviti jačanje kulta nacionalnih simbola države. Isto mišljenje ima i ministar prosvete Mladen Šarčević.

Šarčević je odgovarajući na pitanje N1 o postavljanju fotografija predsednika u državne institucije rekao da ne vidi problem i da mu je „to normalno“.

Dodao je da kada je on služio vojsku na zidovima u kasarnama bile su fotografije predsednika SFRJ Josipa Broza Tita.

Upitan da li bi trebalo da Vučićeve fotografije budu postavljene i u školama, Šarčević je odgovorio da je u školama normalnije da budu istaknute slike prosvetnih velikana.

Mediji su prethodnih dana objavili da je ministar odbrane Aleksandar Vulin izdao nalog da se u službenim prostorijama vojske i Ministarstva odbrane postave Vučićeve fotografije.

Vulin je u utorak rekao da „postoje interne procedure koje se sprovode“ i da će se o njima izjasniti u javnosti kada budu završene. Dodao je da bi postavljanje fotografije predsednika trebalo posmatrati kroz jačanje kulta države Srbije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.