Srbija

28.08.2017. 14:28

Autor: Nova Ekonomija

Nedimović: Za mesec – dva će biti raspisan prvi poziv za IPARD sredstva

Srbija

28.08.2017. 14:28

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je da će za mesec-dva biti raspisan prvi poziv za IPARD sredstva iz fonda Evropske unije.

Ta sredstva biće na raspolaganju poljoprivrednim proizvođačima u Srbiji.

„Postavilo se pitanje – šta je to bilo još pozitivno iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju? Pa ja nisam video da neko stoji i da čeka u redu za vizu. To su stvari koje su činjenice i koje niko ne može da demantuje“, poručio je Nedimović u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje dela opozicije o koristima. 

Na navode opozicije da je rasprava u parlamentu o tom zakonskom predlogu besmislena, Nedimović kaže da je načelna rasprava bila argumentovana, te da sporazum ne bi mogao da bude popravljen bez predloženih izmenama zakona. 

„Ovo nije besmislena rasprava. Tražili su je poljoprivrednici. Vlada to smatra kao prioritet, da na ovaj način popravimo sve što je ostalo nedorečeno iz ŠP“, kaže Nedimović i ističe da su poljoprivrednici kroz svoja udružanja upravo tražili da se odredba predloženih izmena zakona reši na način na koji je predloženo. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.